Vi stöttar unga idéer!

Ung Företagsamhet är något som vi gillar här på banken. Därför har vi bra tjänster som vi kostnadsfritt delar med oss av till ert UF-företag – och därför ställer vi också upp som stöd under hela processen som ni driver ert företag.

Så går det till att bli kund

Erbjudande och checklista
Vi erbjuder dessa tjänster kostnadsfritt till UF-företag:
Företagskonto
Swish för företag
Bankgiro
Appen för företag
Internetbanken för företag
Rådgivning

FAQ

Vad ska protokollet från det konstituerande mötet innehålla?

För bankens räkning är det viktiga att alla medlemmar har varit närvarande på det konstituerande mötet, att det är tydligt beslutat vem/vilka som är firmatecknare samt hur firman tecknas. Det behöver inte framgå vem som är användare av företagets internetbank/andra banktjänster. Detta bestämmer firmatecknare på mötet med banken. Protokollet ska vara underskrivet av ordförande för mötet, sekreterare och justerare.

Måste UF-företaget ha en färdig affärsplan?

Nej, men det är önskvärt. En affärsplan är inte ett måste för att bli UF-kund i banken, men det är en viktig del i UF-utbildningen. I UFs utbildning finns mall för hur eleverna skriver affärsplan.

Vem kan vara användare av företagets tjänster?

Vilken medlem som helst i UF-företaget kan vara användare av företagets tjänster, inte endast firmatecknare. Om omyndig ska vara användare av företagets tjänster ska blanketten Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företag vara inlämnad till banken före UF-företagets möte med banken.

Kan ett UF-företag bestå av bara omyndiga?

Ja, det finns inga hinder för att UF-företag där samtliga firmatecknare och medlemmar är omyndiga, öppnar engagemang i UF-företagets namn. Det sker på samma sätt och med samma tjänster som UF- företag med myndiga firmatecknare.

Vem får avsluta UF-företaget under löpande UF-år?

Ska företaget avslutas under innevarande UF-år är egentligen huvudregeln att alla medlemmar behöver vara överens om detta, men då vi valt att se på de som blivit utsedda till företrädare som om de var ”riktiga” firmatecknare gentemot banken, så kan vi nöja oss med att det är firmatecknarna som kommer till banken och genomför avslutet. Dock bör vi ställa frågan om varför avslut ska ske och att svaret verkar rimligt, så att banken blir i god tro om att firmatecknarna inte gör något som kan skada övriga delägare i UF-företaget.

Här kan du ansöka om sponsring

Klicka här

Film som välkomnar UF-företag till banken!